Billiga badrumsskåp, spegelskåp och badrumsinredning

Badrumsskåp är något som finns i nästan alla badrum. Till inredningen i badrummet räknas WC, tvättställ, dusch, badkar och badrumsmöbler. Badrumsmöbler är alla de möbler som kan finnas i ett badrum som underskåp till tvättställ, hyllor, badrumsspegel, badrumsskåp, fristående skåp, byrå, kommod eller bänk. Att byta badrumsmöbler är ett snabbt och enkelt sätt att förnya badrummet och skapa en helt ny känsla i badrummet. Idag finns det badrumsmöbler för alla smaker och som passar i alla badrum. Man kan enkelt sätta sin egen prägel på badrummet genom att använda sig av olika träslag, färger, utföranden eller design. Just badrumsskåp är en badrumsmöbel som både kan vara en snygg detalj i badrummet och ha en bra funktion. När man väljer badrumsmöbler är det viktigt att de är funktionella och har en bra hållbarhet. Just funktionen är nog en extra viktig del när det gäller badrumsskåp eftersom det ofta är de som innehåller den förvaring man vill ha i badrummet. Man vill ju gärna att det ska vara både snyggt och praktiskt.Att välja badrumsskåp

När man väljer badrumsskåp är det kanske framförallt viktigt med design och utseende. Att badrumsskåpet passar in till övrig inredning i badrummet och att ni trivs bra med skåpets utseende. Men man måste också komma ihåg att välja ett badrumsskåp som motsvarar familjens behov av förvaring. Det finns olika typer av badrumsskåp. Vägghängda med eller utan inbyggd spegel samt fristående skåp av olika slag. Vad man väljer kan bero på hur stort badrummet är och hur mycket förvaring ni har behov av. I vissa hus finns det möjlighet till förvaring i exempelvis tvättstugan där man kan förvara extra toarullar, rena handdukar och liknande. Då krävs det kanske inte så mycket förvaring i själva badrummet. Andra vill gärna ha sådana saker nära till hands i badrummet och man kanske har ett ökat behov av förvaring för att familjen är stor, det finns småbarn i familjen och vill ha ett skötbord i badrummet. Innan ni köper badrumsskåp bör ni alltså fundera på vad ni vill förvara i badrumsskåpet och hur stort utrymme ni behöver.

Exempel på olika badrumsskåp

Ett vägghängt badrumsskåp har flera fördelar. Dels sparar man utrymme på golvet, vilket är bra ifall man har ett litet badrum. Här kan man förvara rakapparater, smink, saxar, krämer, mediciner och annat som man inte vill att barnen ska kunna nå. Alternativet är ett högskåp som står på golvet. Där får det plats avsevärt mycket mer förvaring och då kan man även förvara exempelvis rena handdukar i skåpet, vilket kan vara praktisk

Köpa en spegelhylla online

En spegelhylla i badrummet är väldigt praktisk att ha eftersom en sådan hylla fyller två funktioner. Spegelhyllan användas som förvaringsutrymme samt spegeln i sig. Vidare finns det idag mycket fina spegelhyllor som även fyller en dekorativ funktion. Så oavsett hur ditt badrum ser ut bör du kunna hitta en snygg spegelhylla som passar in stilmässigt. När man ska välja en spegelhylla är det dock inte bara utseendet och designen man ska tänka på. Istället bör du även tänka på följande. Om du har ett litet badrum ser en mindre spegelhylla vanligtvis mer proportionerlig ut i badrummet än en stor. Om du däremot har ett större badrum kan du även köpa en större spegelhylla. Så anpassa ditt val av spegelhylla till storleken på ditt badrum.

Om du tycker att ditt badrum är mörkt eller inte har tillräckligt med belysning, finns det särskilda spegelhyllor med inbyggd belysning som kan vara ett bra val för dig. Så håll utkik efter detta om du vill ha både en spegelhylla och lite mer ljus i badrummet. Många gillar spegelhyllor i blank metall. Det blir mer fingeravtryck och liknande på detta material. Skaffa endast en spegelhylla i blank metall om du är beredd på att ägna en del tid åt att rengöra hyllan. Även andra material kan vara mer känsliga än andra så läs alltid vad det är för material du får när du köper hyllan, så att du vet vad du kan förvänta dig underhållsmässigt.

Att tänka på vid inköp av tvättställsskåp

Ett tvättställsskåp gör otroligt mycket för hur ditt badrum uppfattas så om du behöver ett tvättställsskåp bör du lägga en del tid och energi på att göra ett bra val. Om du inte har köpt ett tvättställsskåp tidigare kommer här några tips på vad du ska tänka på för att göra ett bra val.

Sätt en budget

Eftersom det finns tvättställsskåp i alla prisklasser är det bra om du sätter en budget för hur mycket du vill att skåpet ska kosta innan du sätter igång och letar. Så ta reda på hur mycket du har råd att lägga på skåpet och anpassa sedan letandet efter det.

Vilket material är bäst

Alla material är nämligen inte lika hållbara och en del. Till exempel äkta trä, kräver mer underhåll än andra för att hållas i gott skick. Läs därför gärna på lite om olika sorters material, så att du vet vad de material du själv föredrar har för fördelar och nackdelar.

Se till så att skåpet passar ihop med resten av badrummet

Detta behöver inte nödvändigtvis innebära att skåpet är identiskt med resten av inredningen, men det bör finnas någon form av röd tråd åtminstone. Så leta efter en form som du har i resten av badrummet, efter en färg som återkommer på flera ställen i rummet eller liknande. En del tycker nämligen att det är kul om tvättställsskåpet sticker ut lite, medan andra mest vill att det ska smälta in i bakgrunden. Vilken typ av tvättställsskåp som passar bäst beror i mycket hög grad på vad du föredrar när det gäller detta. Fundera på vilka funktioner du vill att skåpet ska ha. Många vill till exempel att det ska finnas möjlighet till förvaring i skåpet medan andra redan har en hel del förvaring på andra håll i badrummet och därför inte är i behov av detta. Så fundera på om du vill att skåpet ska vara något mer än bara dekorativt. Alla tvättställsskåp passar inte under alla tvättställ. Ta därför en titt på hur tvättstället egentligen ser ut och hur rören på det ser ut.

Tips inför inköp av spegelskåp

Ett spegelskåp är numera standard i de flesta badrum eftersom de fyller en praktisk funktionmen även bidrar med en trevlig inredningsdetalj i badrummet. De gör att man behöver mindre förvaringsutrymme i andra delar av badrummet. Trots detta tänker inte alla på spegelskåp i första hand när de ska renovera eller göra om i badrummet.
>> Titta på hela sortimentet av spegelskåp här.

Välj ett skåp som ser rätt ut stilmässigt

Det finns nämligen både skåp med en mer gammaldags design och en mer modern design där till exempel glasdelar består av frostat glas, metall eller liknande. Så förutsätt inte att du måste välja en standardmodell, det finns nämligen massvis med olika varianter att välja mellan.

Se till att skåpet är praktiskt

Detta gäller framför allt om skåpet har delar som öppnas utåt. Då måste du nämligen se till så att det finns plats för denna öppning i badrummet. Det är även en god ide att ta en titt på handtag och knoppar för att se till så att de fungerar på ett önskvärt sätt.

Läs på om material

Olika material är nämligen olika väl lämpade för badrum. Givetvis tillverkas de flesta badrumsskåp i material som passar bra för just den fuktiga och krävande plats som ett badrum brukar vara, men materialvalet kan påverka hur lång livslängd du kan förvänta dig av skåpet.

Tillräckligt med förvaringsutrymme i spegelskåpet

Detta kanske inte är den viktigaste faktorn för den som bor själv men har du familj behövs det ofta en hel del förvaringsutrymme i spegelskåpet. Läs igenom hur många hyllor, skåp och annat det egentligen finns i skåpanordningen du är intresserad av.

Köpa badrumsmöbler

Badrumsmöbler är inte så lätta att köpa alla gånger framför allt eftersom detta inte är något som man köper så ofta. I de flesta badrum finns ju nämligen det mesta man behöver när man flyttar in men ska man bygga nytt, renovera eller bara vill göra om badrummet av en annan anledning, kan det vara nödvändigt att skaffa helt nya badrumsmöbler.

Köp gärna ett set

En del tycker att detta är tråkigt och fantasilöst, men det har faktiskt flera fördelar. För det första säkerställer man att allt passar ihop rent stilmässigt, vilket kan vara klurigare om man köper varje del för sig, och för det andra blir detta faktiskt ofta billigare. Så om det finns färdiga set med alla badrumsmöbler du behöver, rekommenderar vid att du åtminstone tar en titt på dess

Badrumsmöbler och materialval

Många tittar mest på utseendet när man ska välja badrumsmöbler. Men glöm inte att badrummet är ett mycket krävande rum att hålla i ordning och städa. Fukten i badrum gör att det krävs kvalitet för att dina badrumsmöbler ska hålla så länge som möjligt. Därför är det viktigt att du vet vilka olika material som vanligtvis används för tillverkning av badrumsmöbler och lär dig om fördelar och nackdelar. Alla föredrar nämligen olika material för badrummet och det är endast genom att vara påläst som man kan göra ett riktigt bra val för en själv.

Tänk tidlöst

Självklart går det trender i badrumsmöbler precis som när det gäller allt annat. Tips är att köpa klassiska och tidlösa badrumsmöbler, både vad gäller färg och utseende. Till exempel ett starkt turkos färg på badrumsmöblerna passar trots allt väldigt få hem hur trendigt det än må just då.

Satsa på kvalitet

Dels hålls detta i bättre skick längre men det gör även ofta att möblerna känns mer stabila och känns lyxigare. Dessutom behöver det inte ens bli särskilt mycket dyrare med bättre kvalitet eftersom det numera finns väldigt bra alternativ för mindre budgetar också. Men att undersöka hur det egentligen ligger till med kvaliteten för det möblemang du överväger är alltid en bra ide. Titta på smidiga lösningar för små badrum om du har ont om plats.

Tänk miljövänligt

En annan sak som börjar bli allt vanligare är miljövänliga möbler och lösningar för badrummet. Så om miljön ligger dig varmt om hjärtat finns det goda möjligheter att hitta något passande även i detta avseende.

Att tänka på vid inköp av badrumsinredning

Att inreda hemmet är något som de allra flesta tycker är kul. För vem vill väl inte ha ett personligt hem som ser ut precis så som man vill ha det. Tyvärr tycker dock många att det är svårt att veta vad det egentligen är man ska tänka på rent praktiskt när man ska planera sin badrumsinredning, så att det inte bara blir snyggt, utan även bra och hållbart.

Vilka material finns att välja mellan

En mängd olika material kan nämligen användas i badrummet men många av dem har både fördelar och nackdelar. Det är därför viktigt att du känner till hur ditt badrum påverkas i praktiken av att du har klinkers, trä, granit eller något annat visst material i badrummet. Så börja med att läsa på om de olika material du kan välja mellan så att du vet vad som egentligen skulle passa bäst.

Klassiskt vitt är aldrig fel

Tänk på att själva basen i badrummet inte nödvändigtvis måste vara mycket påkostad. Istället räcker det ofta långt med bra och klassiska väggar, toalettstolar, duschar och så vidare, framför allt om man vill ha en tidlös look i badrummet som gör att man slipper göra om badrummet från grunden snart igen. Att man väljer klassiskt vitt eller liknande som bas behöver inte heller alls betyda att badrummet sedan kommer att se tråkigt ut, eftersom man absolut kan piffa upp badrummet genom att lägga till duschdraperier, mindre dekorationer, handdukar och annat i trendiga, färgglada utföranden.

Tänk på belysningen

En vanlig anledning till att man inte är så nöjd med sitt badrum i slutändan är att belysningen är fel eller att det inte finns tillräckligt med belysning i badrummet. Gardera dig därför mot detta genom att tänka mycket på vad du vill ha för belysning redan från början. När det gäller belysning är det vidare så att det i regel är bättre med lite för mycket belysning än lite för lite, så slå gärna på stort när det gäller belysningen.

Tänk på förvaringen

En annan sak som retar många är att man inte har tillräckligt med förvaringsutrymme i badrummet, så glöm inte heller att lägga till gott om förvaringslösningar. Detta är ju viktigare, desto fler ni är som ska använda badrummet.

Ha ett mål

Är det viktigaste för dig att badrummet blir bekvämt, så att ni kan tillbringa mycket tid i det? Eller är det viktigare att det är snyggt? Eller kanske lätt att rengöra? Alla tycker vi nämligen att olika saker är viktigast när det gäller badrum, så det är mycket viktigt att du vet vad som är viktigt för just dig.

Låt proffsen göra jobbet

Många gör delar av inredningen eller renoveringen där hemma själva, eftersom många gör det själv program på tv och tidningar uppmuntrar till detta. När det gäller just badrummet är det dock inte en bra ide att sköta renovering och badrumsinredning på egen hand, framför allt inte om det påverkar väggar, tak eller golv, eftersom en renovering som inte är gjord av en fackmän kan leda till allvarliga skador, som t.ex. fuktskador, men även till att hemförsäkringen inte gäller som en följd av detta. Så fast det kan verka lockande att försöka sig på detta på egen hand, gör inte det. Dessutom kan en fackmän, dvs. professionell hantverkare ofta komma på lösningar, framför allt för mindre badrum, som man kanske inte hade tänkt på själv, så även med tanke på detta är ett proffs alltid att föredra.