Billiga solarium på nätet

Guide för dig som ska köpa solarium

Om du tycker om att sola solarium och gör detta ofta, har du förmodligen funderat över om det inte vore bättre att köpa solarium att ha hemma istället för att besöka så kallade solotek och betala för det varje gång.Om du har haft dessa tankar är det bra att veta att utvecklingen gällande just solarium har gått framåt väldigt mycket under senare år, vilket gör att det är lättare idag än någonsin tidigare att hitta ett både bra, säkert och billigt solarium för hemmabruk. Här tipsar vi om två bra solarium som går att beställa online för hemleverans:

Ansiktssolarium eller helkroppssolarium

Om det räcker med ett ansiktssolarium är det nämligen betydligt lättare att komma billigare undan, medan helkroppssolarium av naturliga skäl är betydligt dyrare. Det är även viktigare att satsa på hög kvalitet och livslängd om man gör en större investering och skaffar ett helkroppssolarium som påverkar hela kroppen.

Hur mycket plats har du där hemma för solariet

De flesta solarium, framför allt helkroppssolarier, tar nämligen väldigt mycket plats, så att mäta ut platsen där man tänkt ställa solariet innan man ens börjar titta på solarier är en god ide, så att man vet exakt hur mycket plats man har att röra sig med.

Storlek på solariet

Du bör även tänka på att du bör välja en storlek på själva solariet som passar dig och känns bekväm för dig. När det gäller detta gillar alla olika, men om du har möjlighet är det bra att provligga i ett liknande solarie, samt även några andra modeller innan du bestämmer dig.

Intensitet

Eftersom du när du har ett hemmasolarium kan sola så ofta du vill, är det i regel bäst att köpa solarium med lägre intensitet, som är mindre skadlig för huden, istället för ett väldigt starkt solarium. Detta eftersom när du ändå har ett solarie hemma ändå kan sola under längre perioder om du vill det, så det finns ingen anledning att ta onödiga risker gällande intensiteten.

Underhåll

Läs på om hurdant underhåll solariet kräver. Detta varierar nämligen från modell till modell, och de flesta föredrar förstås ett solarie som är så underhållsfritt som möjligt, men om detta är särskilt viktigt för dig, för att du inte har tid med en massa underhåll, vill slippa byta lampor ofta

Bra att veta om att sola solarium

När det gäller att sola solarium så var ju detta mycket vanligt under 1980- och 1990-talen, men idag finns det en hel del missförstånd som är vanligt förekommande kring just detta, vilket gör att många oroar sig för att sola solarium. Vad man dock först och främst måste förstå gällande detta är dock att de solarier som används idag inte är de samma som användes under tidigare decennier, istället har utvecklingen gällande detta gått framåt väldigt mycket under senare år, vilket gör att dagens solarier är både bättre och säkrare än de som många tänker på när de hör ordet ”solarium”.

Dock ska det inte förnekas att hudcancer faktiskt är ett stort problem i Sverige, och dessutom är det ett problem som växer hela tiden. Vad man däremot inte kan säga längre är att det finns ett bevisat samband mellan moderna solarier, som utvecklats för att vara säkra, och hudcancer.
Dock är det så att den som bränner sig, antingen i ett solarium eller på annat vis, som direkt i solen, har ökad risk för att få hudcancer. Så om du bestämmer dig för att sola solarium, måste du vara försiktig så att du inte bränner dig.

Skiljer sig strålarna i ett solarium från solens strålar

I själva verket rör det sig om samma strålar i båda fallen, så så väl solarium som solen har både UVA strålar och UVB strålar. I ett solarium använder man dock fler UVB strålar än UVA strålar, vilket gör att strålningsförhållandet blir lite annorlunda. Detta beror på att man velat minska risken för den som solar att bränna sig, men öka chanserna för att man blir brun.

Positiva effekter av att sola solarium

Dessutom finns det faktiskt vissa saker som är bra med att sola solarium. Bland annat påverkar solarier nervsystemet, blodcirkulationen samt ämnesomsättningen på ett positivt sätt och man får även i sig vitaminen D3, som är mycket viktigt för oss människor, och som bildas när solen skiner. Denna vitamin kan annars vara svår att få i sig i tillräckliga mängder under vintern om man inte solar solarie, och därav är solariebesök faktiskt riktigt bra, framför allt under vintern.Här tipsar vi om två bra solarium som går att beställa online för hemleverans:

Mer information om att sola solarium

Om du trots denna information känner dig osäker på om det är säkert att sola solarium eller inte rekommenderar vi att du använder dig av nätet för att hitta mer information. Det finns nämligen mängder med bra resurser du kan ta del av, både vetenskapliga och andra.

Kan man ha ett bra solarium hemma?

Att sola solarie är otroligt populärt, framför allt under vintern, då många känner sig onödigt bleka, och även tycker att det piggar upp att få ”sola” lite. Om man bor på en mindre ort eller har långt till närmaste solarie kan det dock krävas en hel del jobb för att ta sig till solariet, vilket gör att många som solar regelbundet börjar fundera på om det inte vore lika bra att ha ett solarium hemma istället. Hur ligger det då till? Är detta en bra ide eller inte?

Fördelar med att ha ett solarium hemma

Den största fördelen är givetvis att du kan sola när du vill, hur länge du vill och under vilken tid på dygnet du vill, utan att behöva ta hänsyn till öppettider eller liknande.
Många tycker vidare att det är skönt att veta att man är den enda som använder solariet, eftersom många även oroar sig över hygienfaktorn när man använder ett solarium som används av många. Även om man är noga med hygienen och rengör solariet noga efter sig själv, så vet man ju inte vad de som varit där innan en själv gjort.

Nackdelar med att ha ett solarium hemma

Eftersom det är så lätt att sola när man har ett eget solarium hemma solar många alldeles för ofta, vilket kan vara skadligt för huden. Många upplever också att det är enklare att bli solarieberoende, dvs. beroende av känslan att sola, när man kan göra det när man vill, vilket förstås inte är så positivt. Detta kan dock motverkas genom att man är väldigt uppmärksam på hur mycket man solar, skriver ned detta och så vidare. Bara genom att vara medveten om dessa risker är det nämligen lättare att undvika just detta!
En annan nackdel som man upptäcker så fort man börjar titta på solarier att köpa är att kostnaden för ett nytt solarium är väldigt högt. Det kan därför löna sig att låta bli att köpa ett eget solarium om man endast solar sporadiskt eller inte vet hur ofta man kommer att sola. Det bästa man kan göra är därför att fundera på hur man tror att man kommer använda solariet innan man bestämmer sig för om man vill skaffa ett eller inte.

Går det då att skaffa bra solarier för hemmabruk

Ja, det är fullt möjligt, och om man vill ha ett eget solarium hemma kan man välja mellan många olika leverantörer. Utvecklingen gällande solarier har under senare år gått framåt väldigt mycket, så det finns smidiga och bra lösningar för de flesta behov.

Att se upp med när man köper ett solarium

Något vi dock vill varna för om du ska köpa ett solarium är att köpa ett äldre, begagnat solarium. Dessa uppfyller nämligen inte alltid gällande strålnings- och säkerhetskrav. Detta beror på att man t.ex. under 1980-talet inte hade lika bra koll på de negativa effekter som viss typ av strålning kan ha. Med anledning av detta kan solarier med några år på nacken vara skadliga för din hud. Så köp istället ett modernt, garanterat säkert solarium.

Ska man använda solkräm i solarium

Att man ska använda solkräm när man solar ute känner de flesta redan till vid det här laget, eftersom man om man bränner sig löper större risk att få hudcancer. Men hur är det egentligen när man solar solarium, är det bra att använda solkräm i solarium eller är det helt onödigt.

I regel är det inte nödvändigt att använda solkräm i solarium, förutsatt att man följer de angivna rekommendationerna för soltid och så vidare. Den som är väldigt blek eller vet att man bränner sig lätt och därav löper större risk att bränna sig bör istället minska på soltiden, dvs. sola under kortare tid istället för att använda solkräm i solarium.

Användning av solkräm i solarium

Egentligen finns det inte några nackdelar, det är naturligtvis inte skadligt på något vis eller så, men eftersom solkrämer ofta är kladdiga och kladdar en del, kan det göra att man kladdar ned solariet onödigt mycket, vilket skapar en del extrajobb, eftersom man sedan behöver lägga tid på att städa bort detta.

Dessutom gör solkrämer ofta att man inte blir brun lika lätt, så att då använda solkräm i solarium, som man trots allt går till för att bli brun, innebär egentligen att man kastar bort sina pengar på sätt och vis.

Nästa gång du ska sola solarium rekommenderar vi med anledning av detta att du lämnar solkrämen hemma och istället ägnar mer tid åt att klura ut hur länge du egentligen bör sola i solariet!