Byggvaruhus på nätet

Om du är i behov av byggmaterial av något slag är ett byggvaruhus det bästa valet för dig. Där hittar du nämligen allt du kan tänkas behöva under ett och samma tak. I denna artikel kommer några av de mest kända byggvaruhusen i landet att presenteras, så att du enklare kan bestämma dig för vilket av dem som egentligen passar dig bäst.Olika byggvaruhus online

Skånska byggvaror, ett byggvaruhus som grundades redan år 1965 av Börje Blomkvist. Idag har över en miljon kunder handlat av företaget, som idag tagits över av Börjes son Anders. Företaget har inga fysiska butiker, vilket dock egentligen är en fördel, eftersom de har lång vana av postorderförsäljning och nätförsäljning. Frakten är helt fri, på alla ordrar, men företaget tillämpar en expeditionsavgift på 195 kronor per order. Skånska byggvaror har alltid låga priser på sina produkter, men produkterna är högkvalitativa. Företaget jobbar även med att ta fram helt egna produkter. Detta byggvaruhus erbjuder även 30 dagars ångerrätt samt gratis returfrakt på alla returer. Idag är Skånska byggvarors tillverkning baserad i Bjuv, huvudkontoret i Helsingborg, men de har även ett stort lager i Ängelholm, samt totalt över 100 anställda. Nätbutiken är den 15:e största i Sverige, alla kategorier! De är framför allt bra på uteprodukter, som uterum, växthus, fönster, ytterdörrar också vidare, men även starka inom garderober, förvaring och badrumsprodukter.

Beijer byggvaror, som är en av de största kedjorna i branschen, som har 63 olika butiker runt om i Sverige. De säljer produkter till både privatpersoner och mindre byggföretag. De har över 1400 anställda, och ingår i den brittiska koncernen Wolseley. Vill du handla hos Beijer, är det bästa i regel att gå in på deras hemsida, där du kan se hela sortimentet och även hitta den Beijer butik som ligger närmast dig.

Bygghemma, en oerhört populär nätbutik inom byggbranschen, som grundades år 2006 och har över 100 000 olika produkter i sitt sortiment. Har 30 anställda och är baserad i Oskarshamn. Har ofta erbjudanden om gratis frakt och liknande, och ligger även mycket bra till prismässigt.

K-Rauta är en ursprungligen finsk byggvaruhuskedja som har ett mycket fint produktutbud. Har varit verksamma i Sverige sedan år 1996, och har totalt 21 olika varuhus i Sverige idag. Som företag är K-Rauta ett dotterbolag till den största handelskoncernen i Finland, Kesko. Mer information om produktutbudet och de olika varuhusen hittar du på K-Rautas hemsida.

Fredells, som är ett klassiskt byggvaruhus i Stockholm, som grundades redan år 1903, men som än idag är ett familjeföretag, i fjärde generationen. Ett bra och lokalt val för dig som bor i Stockholmsområdet. Säljer också väldigt högklassiga varumärken och har bra koll på marknaden i allmänhet.

Woody, som också riktar sig till både privatpersoner och företag i byggbranschen. Har extremt bra priser på sina varor, eftersom de köper in dem via en mycket stor och välkänd inköpsorganisation. Utbildar även företag i byggbranschen och har ett mycket imponerande sortiment. Hela sortimentet de säljer samt kontaktuppgifter och öppettider till de olika Woody butikerna hittar du enkelt via deras hemsida, som även innehåller många bra byggtips och råd.