Hur går det till med en balkonginglasning?

Du som har en hyresrätt eller bostadsrätt som du äger, så har du säkert en balkong som du önskar att du kunde använda lite oftare än vad du gör idag. Problemet är att mestadels av året så är det kallare ute och allra helst på morgonen och kvällar. Många har också en stor typ av balkong vilket skulle kunna användas till många olika saker, och nu kan du göra det genom en balkonginglasning.Om du bor i en hyresrätt så kan man ibland kontakta sin hyresvärd, då de erbjuder balkonginglasning till sina hyresgäster och du kommer att betala extra pengar på din hyra under vissa år eller så är det löpande. Det betyder att hyresvärden kontaktar byggfirman som gör jobbet och när det är klart så betalar du den extra kostnaden. Är det en bostadsrättsförening så kan det fungera på olika sätt, som att det finns ett avtal med en byggfirma där du beställa inglasningen eller så bestämmer sig många i huset att göra en balkonginglasning och då tar man in offerter från olika innan jobbet beställs.

En balkonginglasning kommer att skydda mot regn, snö, vind och vill du använda balkongen dygnet runt så visst går det med hjälp av infravärme och även att man lägger en skydd på golvet. För att under vintertiden så kommer betongen på golvet att bli kall om du inte gör något åt det. Ett tips är att du köper till exempel trätrall som är billigt och lägger det utmed hela golvet på balkongen, och sen för att du skall lätt kunna dammsuga och hålla rent så kan du använda dig av en matta som du lägger som ett skydd över, och du kan även använda dig av en fejkad gräsmatta. På detta sätt så kommer inte golvet att bli så kallt och du kan inreda det med möbler, samt kunna sitta där året om, kanske inte om det blir för kallt ute.

Balkonginglasning

Det finns olika sätt att göra en balkonginglasning som är beroende på användningsområdet. Till exempel skall man använda balkongen året runt så kan man även lägga isolering för att hålla värmen inne. Ibland så görs en balkonginglasning på hela balkongen, alltså utan insynsskydd, och ibland med. Det kan du bestämma när du beställer, hur du vill ha det. Du kommer att bli jättenöjd när du gör en inglasning på din balkong och din lägenhet kommer att bli så mycket större, för att du kommer att få ett extra rum helt enkelt. Det finns en enda nackdel med att ha en balkonginglasning och det är när solen ligger på, då kan det bli riktigt varmt, men som tur är så sitter det lås på glasen som kan skjutas åt sidan så att du kan få en luft när du behöver det. Det skall du alltid se till att det finns på glaset, lås med nyckel så att ingen kan ta sig in denna väg i ditt hem.

Glasa in balkong – ska man göra det själv eller med hjälp av hantverkare?

Det finns många människor som bor i någon typ av lägenhet och även har en balkong som man kanske inte använder så mycket på grund av att vi har ett kallt klimat i Sverige. Men det går faktiskt att göra något åt det, men att glasa in balkong, ska man göra det själv eller med hjälp av hantverkare?

För det första så är det beroende på var du bor, och bor du i en villa så måste du säkert först söka bygglov. För de som bor i bostadsrätt så ta gärna upp frågan på nästa möte, det kan finnas andra som också vill glasa in balkong. Vanliga hyresgäster får inte ändra på balkongen hur det vill, men många gånger så erbjuder de tjänsten till sina kunder och avgiften läggs på hyran varje månad. Att göra det själv kommer troligen att bli dyrare och är inget att rekommendera eftersom det är också lätt att det blir fel.

Tipset är att få ihop några stycken, än om ni bor hus, bostadsrätt och kanske hyresrätt (om inte hyresvärden erbjuder tjänsten) så klart. Då kan ni ta in ett anbud från olika firmor som ni kan gå igenom och därmed få en bra rabatt. Du kan också fråga redan idag en byggfirma vad det skulle kosta, och du kommer troligen att få en chock eftersom det kommer att vara väldigt dyrt. Fördelen med att anlita en byggfirma är att du får garanti på deras arbete, och ger du dig på detta jobb utan att ha erfarenhet så kan du stöta på alla typer av bekymmer som du inte hade räknat med.

Som erfaren byggare i hemmet så kan man ge sig på det mesta, men man skall också veta var gränsen går och inte ge sig på saker som glasa in balkong. Och enligt uppgifter så blir det troligen dyrare också. Planera hur du vill glasa in balkongen, alltså hur den skall användas. Är det året runt eller bara på sommaren. En inglasning för året runt måste tillexempel isoleras, ha infravärme samt även ett trägolv som trätrall för att hålla kylan borta på det iskalla betonggolvet. Det finns många fördelar med att ha en inglasad balkong som att du kommer att få ett extra rum som du kan inreda med fina utemöbler och även ha växter där året om. Det blir en plats där man vill vara eftersom det blir mysigt att sitta där morgon som kväll.

Skall man prata om nackdelar så finns det bara en, och det är att om du har eftermiddagssol så kan det bli riktigt hett på grund av glaset, och därför så skall man kunna öppna fönstren enkelt genom att skjuta dem åt sidan när det blir riktigt hett. Annars så finns det inga nackdelar, och fördelarna rinner över i bägaren eftersom du kommer att kunna vara där året om och du har även nu ett extra rum med mer plats.